Голям скандал с приема в детски ясли и градини в столицата

https://mreja.bg/novini/golyam-skandal-s-priema-v-detski-yasli-i-gradini-v-stolicata/106209 Mreja.bg
Голям скандал с приема в детски ясли и градини в столицата


Нов скандал около приема на деца в детските ясли и градини в София


Резултатите от есенното класиране за прием в детските ясли и градини излизат утре. Родители сигнализират за мистериозно изчезване на обявените свободни места, предава Нова.


Общината отпуска 3000 свободни места в есенния прием. Но според сигналите, техният брой е значително по-малко.


Родителите са категорични, че ще подадат жалби до Столична община.


Благослава Георгиева, която е майка на момче на една година, споделя, че е искала да го запише в яслена група. Тя разказва, че за район "Изгрев" са били обявени само 6 места за цялата Община, която се състои от три квартала.


Първоначално местата са били осем и  две от тях са били обявени в ДГ „Слънце” в „Изток”. Но след няколко дни тези изчезнали от платформата”, споделя Благослава.


В социалните мрежи и други родители споделят за изчезнали свободни места в детските градини в столицата.


Зам.-кметът Тодор Чобанов заяви, че причините за разликата в броя на местата, са две.


Едната е свързана с осигуряването на места за деца със специални образователни потребности. За тях автоматично се осигурява място от общата опашка.


Тодор Чобанов поясни, че има и няколко случая, в които директори на детските градини са въвели грешни данни в системата, пише Вести.бг.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.