Глобяват ни, ако не носим маска

https://mreja.bg/novini/globyavat-ni-ako-ne-nosim-maska/105257 Mreja.bg
Глобяват ни, ако не носим маска


От днес влиза в сила мярката за носене на маска на обществени места. Предпазното средство вече е задължително, независимо дали се намираме на открито или закрито. На нарушителите ще бъдат съставяни актове. Глобата за излизане навън без маска е в размер 5000 лева, каквато и на останалите санкции за нарушаване на ограниченията, свързани с мерките срещу разпространението на COVID-19 у нас, съобщава бТВ, позовавайки се на Министерството на здравеопазването.


Заповедта за носене на маски бе издадена днес от здравния министър, които разпореди всички хора, които се намират на закрити или открити обществени места да носят маски.


По последна информация твърдените случаи на коронавирусна инфекци у нас вече са 359. За лечение в болница са 113 от пациентите. 13 от тях са интубирани и се намират в интензивни отделения, пише БЛИЦ.


Вчера на територията на София бяха съставени над 70 акта на нарушители на забраната за разходка в парка и на Витоша. 


Кметът на Бургас реши да се откаже от тази мярка. Той разпрореди прибиране на всички пейки в града и заяви, че по време на карантината съоръженията ще бъдат ремонтирани, а след отмяна на извънредното положение ще бъдат монтирани отново. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.