Глътка въздух за Кошлуков – остава начело на БНТ поне още 3 месеца

https://mreja.bg/novini/glatka-vazduh-za-koshlukov-ostava-nachelo-na-bnt-pone-oshte-3-meseca/109376 Mreja.bg
Глътка въздух за Кошлуков – остава начело на БНТ поне още 3 месеца


Емил Кошлуков може да си поеме глътка въздух поне за следващите три месеца, узна Мрежа.


Генералният директор на БНТ беше пощаден от СЕМ и остава начало на националната медия до края на мандата си, който изтича през юли месец тази година.


В писмо на председателя на Съвета за електронни медии Бетина Жотева до председателя на парламентарната комисия по културата и медиите Тошко Йорданов се посочва, че няма законови основания за предсрочно прекратяване на мандата на генералния директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков.


Преди седмица той предостави на регулатора документи, свързани с удостоверяване на трудов стаж на Кошлуков в телевизия, и препоръча СЕМ да помисли дали да не го освободи предсрочно.


Мандатът на Емил Кошлуков като директор на БНТ изтича през юли т.г.


Междувременно, Асоциацията на европейските журналисти организира протест пред парламента от 18:30 днес, под надслов „Спрете гаврата с медиите“. Искането е за оставката на Тошко Йорданов като председател на комисията заради това, че номинира телевизонния водещ Мартин Карбовски за член на СЕМ.


Карбовски вече обяви, че се отказва от номинацията. В същото време слуховете, че Слави Трифонов готви свой човек за националната телевизия стават все по-упорити.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.