Гласуваха ветото за автомобили в Морската градина

https://mreja.bg/novini/glasuvaha-vetoto-za-avtomobili-v-morskata-gradina/86902 Mreja.bg
Гласуваха ветото за автомобили в Морската градина


Местният парламент на Варна гласува на сесия изготвянето на нов Генерал план за организация на движението в морската столица.

Наложително бе планът да бъде актуализиран, особено, след като на платен паркинг в границите на парка, 4-годишно момиченце бепремазано от автомобил. Основната цел на новия Генерален план е да се ограничи движението на автомобили в местността Салтанат, която е продължение на историческото ядро на Морската градина, но е в границите на парка.

Първата стъпка, която предстои след влизане в сила на решението на общинския съвет във Варна, е да се възложи изработването на проект за актуализация на плана. Той ще бъде обявен съгласно изискванията и сроковете по Административнопроцесуалния кодекс и Закона за устройство на територията. След като изтекат тези законови срокове, проектът ще бъде внесен за разглеждане от Експертния съвет по устройство на територията.

Крайният акт е заповед за неговото одобрение от кмета на община Варна, обясни Светла Маринова, директор на дирекция "Правно-нормативно обслужване" в Община Варна.

Стремежът на администрацията е да удовлетвори всички засегнати страни, като същевременно се ограничи максимално движението в Морската градина. Вероятно ще има изключения за определени институции, сред които Карин дом, Логопедичната детска градина и Дневния център за пълнолетни лица с увреждания "Ривиера".

Ще има и режим за зареждане на заведенията в местността Салтанат. "Това е, което можем да направим до приемането на Подробен устройствен план за местността, който изисква повече време за изготвяне", допълни Маринова.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.