Гей двойка пингвини мътила камък и риба, липсва наследник от 2016 г. в Берлин

https://mreja.bg/novini/gey-dvoyka-pingvini-matila-kamak-i-riba-lipsva-naslednik-ot-2016-g-v-berlin/87802 Mreja.bg
Гей двойка пингвини мътила камък и риба, липсва наследник от 2016 г. в Берлин


Хомосексуалността не е рядко явление в животинското царство. Както това е при Скипер и Пинг - два хомосексуални пигвина от Берлинския зоопарк.

Двамата кралски пингвини (и двамата на 10 г.) са в разцвета си да създадат собствено потомство. Биологично погледнато те нямат никакви бариери да станат родитили няколко пъти, защото са доказали своите отлични родителски умения.

"Толкова често се опитвали двамата да излюпят камък. Дори риба", казва служителят в зоопарка Норберт Замел.

В момента кралската колония пингвини се състои общо от пет мъжки и една женска.

"На 11 юли женската снася яйце, обаче не се интересува от него - при кралските пингвини това означава следното: внимателно да завъртиш яйцето с човката и да сложиш отгоре топлия корем отгоре му. Излюпването се споделя и от двамата бъдещи родители", обясни Замел.

В зоопарка Скипер и Пинг получили шанс. За да е както в реалността,  служителите на парка избутали айцето под двамата хомосекуални. 

"Трябваше просто да го прекараме до върха на нозете им. Това е първият път, в който опитваме да накараме еднополови пингвини да оплодят яйце", по думите на Замел. "Сега двамата се грижат отлично за яйцето".

Скипер и Пинг мътят 30-и ден. Ако яйцето е оплодено - но това не знае зоологическата градина - айцето се излюпва след 55-я ден. Това ще стане около 4 септември. Ако ли не, сами спират размножаването.

Скипер и Пинг не са първите обратни пингвини в зоопарка на Берлин. До 2016 г. в колонията на кларските пингвини живяха Стан и Оли. Те са преместени в хамбургския зоопарк в Хагенбек и в замяна на тях е привлечен Пеле.

Тъй като оттогава три други мъжкари умират, Хегенбек върна друга гейска двойта

"От 2016 г. не е имало наследник на кралските пингвини", обясни Норберт Замел. "Ако се получи, би било успех".

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.