Гешев: Това, че на някой не му харесва истината – не е проблем на прокуратурата

https://mreja.bg/novini/geshev-tova-che-na-nyakoy-ne-mu-haresva-istinata-ne-e-problem-na-prokuraturata/87893 Mreja.bg
Гешев: Това, че на някой не му харесва истината – не е проблем на прокуратурата


Заместник-главният прокурор Иван Гешев коментира във Варна оповестената информация срещу "ТАД Груп", както и напрежението и протестите срещу неговата кандидатура за главен прокурор.

"Информация се дава само с разрешение на наблюдаващия прокурор, както е постъпено в този случай. С цел – само и единствено – да не се използва това за инсинуации, въпреки че то се използва. Тази информация е давана, след като е представена в съда и след като съдът я е обсъдел и произнесъл. Така че процесуален проблем няма. А това, че на някой не му харесва истината – това не е проблем на Прокуратурата. Но Прокуратурата няма защо да мълчи, при положение че не е виновна. За какво сме виновни? За това, че арестувахме най-голямата група за телефонни измами и за един месец почти нямаше телефонни измами в страната? За това, че прибрахме половината мутри или хора, които не са пипани в целия Преход? За това ли трябва да се срамуваме?".

"Това, че една малка извънпарламентарна партия не ме харесва, е видимо. За мен е важно оценката на обикновените български граждани и на хората, за които работи Прокуратурата. За мен е важно Прокуратурата да работи активно и да повишава общественото доверие в себе си", заяви Гешев.

Заместник главният прокурор Иван Гешев, каза, че Прокуратурата има стратегия за борба с битовата престъпност.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.