Герой от САЩ`94 в страшна драма, надява се само на Иван Гешев!

https://mreja.bg/novini/geroy-ot-sasht94-v-strashna-drama-nadyava-se-samo-na-ivan-geshev/105131 Mreja.bg
Герой от САЩ`94 в страшна драма, надява се само на Иван Гешев!


Иван Гешев е този, който може да помогне на Велко Йотов. Други надежди за бившия национал по футбол вече няма!

„Поболях се покрай този апартамент. Да платиш нещо, да му направиш ремонт за толкова много пари, хубаво обзаведен.. И накрая да ти го вземат“, така започва разказът на бащата на легендата Велко Йотов – Николай пред БЛИЦ.


Ужилва ги печално известният „бизнесмен“ Димитър Барбуков.


„Синът ми, в момент на еуфория от представянето на световното в САЩ, решава да купи жилище. Руслан Вуцов, син на покойния Иван Вуцов, го запознава с Димитър Барбуков, който сладко обяснява как ще прави елитен блок. Голям. В него ще бъдат само избрани личности и искал синът ми да бъде един от тях.


Барбуков обясняваше как ще го даде на по-ниска цена, защото Велко ще бъде добра реклама за бизнеса му. И после да разказва на други купувачи, че в блока живеят футболисти като него.


Платена е последната вноска на 18.10.1996 година, а аз се грижех за всички ремонтни дейности, понеже Велко се изнесе от България още преди първенството в САЩ. Дали сме почти 50 000 лева за ремонти…“, продължава Николай Йотов.


„А в същото време Зографов от ЖСК „Български художник“ съди сина ми, че се е настанил неправомерно в негово жилище. Оказва се, че Барбуков се е скарал с тези от Съюза, те му възложили да строи блока, а срещу това ще му дадат апартаменти. Карат се, а той гледа бързо да излъже хората да ги купят.


Стига се до съд, накрая ни изхвърлиха от там. Историята е много дълга и сме я описали в писмо до главния прокурор Иван Гешев, в когото вярваме“, казва още Николай Йотов.


„Аз се поболях покрай този апартамент. Съсипахме си здравето, живота. Всичко започна, когато Барбуков и останалите ни излъгаха с този апартамент. Вдигнах кръвно, получих диабет.. При адвокати ли не бяхме, дела ли не водихме. Просто ни казаха, че няма как да спечелим. И така стана. Хората, които ни взеха апартамента нямат никакви доказателства, но… Последната ни надежда остана Иван Гешев. Не знам как така ще си купиш апартамент и някой ще дойде и ще ти каже да се изнесеш, защото бил негов. Че даже и ще те осъди да му плащаш наем.


Сега в апартамента, доколкото знам, живеят някакви чужденци, не ги знаем какви са. Съседите разказват. Този Зографов го е дал под наем и си прибира пари. От нашия апартамент, който синът ми е купил, а аз съм ремонтирал и обзавел изцяло“, ядосва се бащата на бившия играч на Левски и националния отбор.


„Не знам кои други бивши спортисти имат жилища там. Знам, че уж Барбуков подаряваше апартаменти на някои. Едната беше Екатерина Дафовска, която в едно интервю след това каза: „От Барбуков апартамент? Не мерси! Подареният си го платих два пъти“. Знам, че някои съседи са били изнудвани и са платили хиляди левове, за да останат в жилищата си, които веднъж са купили“, разказа още пред БЛИЦ Йотов-старши.

В писмото на Велко Йотов до Иван Гешев е обяснено всичко, което го е сполетяло от незаконните действия на Барбуков.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.