Германски учени прогнозираха кога ще затихне пандемията от COVID-19

https://mreja.bg/novini/germanski-ucheni-prognoziraha-koga-shte-zatihne-pandemiyata-ot-covid-19/105168 Mreja.bg
Германски учени прогнозираха кога ще затихне пандемията от COVID-19


В Германия един от всеки 5 случая на заразени с COVID-19 е сериозен


Германски учени прогнозираха кога се очаква да затихне пандемията от COVID-19.


 


Ръководителят на германската Агенция за обществено здраве е категоричен, че от голямо значение е скоростта, с която бъде разработена ваксина срещу вируса COVID-19.


 


Лотар Вилер, президент на института „Робърт Кох“, каза, че в крайна сметка около 60% до 70% от населението в световен мащаб може да бъде заразено, да се възстанови и да придобие имунитет, но е невъзможно да се каже колко бързо ще се случи това, предаде БНР.


 


„Нашето работно предположение е, че ще отнеме около две години“, каза той на пресконференция във вторник и добави, че продължителността зависи и от това колко дълго време ще отнеме разработването и внедряването на антивирусната ваксина.


 


„Все още не знаем какво ще бъде нивото на смъртност в крайна сметка“, посочи той пред репортери. Вилер подчерта, че без строгите мерки за социално дистанциране, обявени в понеделник от канцлера Ангела Меркел, Германия може да се изправи пред милиони случаи на заразени с коронавирус.


 


„Искаме да избегнем това“, посочи той и добави, че институтът повишава нивото на риск в Германия до „високо“. Вилер каза още, че болниците ще трябва поне да удвоят капацитета си за интензивно лечение, тъй като един от пет случая на заразени с COVID-19 е сериозен.


 

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.