Германия смята, че Китай трябва да е част от бъдещ договор за ракетите със среден и малък обсег

https://mreja.bg/novini/germaniya-smyata-che-kitay-tryabva-da-e-chast-ot-badesht-dogovor-za-raketite-sas-sreden-i-malak-obseg/86983 Mreja.bg
Германия смята, че Китай трябва да е част от бъдещ договор за ракетите със среден и малък обсег


Нов международен договор, който да замести Договора за ядрените сили с междинен обсег, трябва да включва Китай, каза германският външен министър Хайко Маас, цитиран от Ройтерс. Той обаче добави, че Китай е резервиран по въпроса.

В интервю за радио DLF той изтъкна, че "китайското правителство е изключително резервирано и следователно ние трябва да запазим този въпрос в дневния ред", информира БТА.

САЩ обявиха миналата година, че се оттеглят от историческия договор, сключен през Студената война, като обвиниха Русия, че го нарушава. Москва отрича това.

В днешното интервю Маас каза, че краят на договора не означава подновяване на глобална надпревара във въоръжаването и отбеляза, че Европа няма да участва в такъв процес.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.