Германия: Кристалина Георгиева ще стане ръководител на МВФ въпреки възрастта ѝ

https://mreja.bg/novini/germaniya-kristalina-georgieva-shte-stane-rakovoditel-na-mvf-vapreki-vazrastta-i/87270 Mreja.bg
Германия: Кристалина Георгиева ще стане ръководител на МВФ въпреки възрастта ѝ


Германия е оптимист, че българката Кристалина Георгиева ще стане следващия ръководител на Международния валутен фонд, заяви в понеделник говорител на германското финансово министерство, цитиран от БНР.

Изявлението е факт, след като в петък правителствата на Европейския съюз избраха 65-годишната Георгиева за кандидат на блока за ръководител на МВФ след повече от 12 часа разговори. Тогава повечето държави-членки от ЕС подкрепиха г-жа Георгиева, въпреки че нейната кандидатура ще наложи промяна в правилата на МВФ, които изискват управляващият директор на фонда да бъде по-млад от 65 години, когато бъде назначен на този важен пост.

Германия обаче не очаква, че възрастта на Кристалина Георгиева може да се окаже проблем по пътя ѝ за оглавяване на Международния валутен фонд, заяви говорителят на германското финансово министерство.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.