ГЕРБ: Не е нужно да сменяте личните си документи, БСП всява паника

https://mreja.bg/novini/gerb-ne-e-nuzhno-da-smenyate-lichnite-si-dokumenti-bsp-vsyava-panika/86281 Mreja.bg
ГЕРБ: Не е нужно да сменяте личните си документи, БСП всява паника


ГЕРБ вижда в искането на БСП за безплатна смяна на личните карти "политическо хакерство" и "популизъм".

Това коментира пред журналисти в парламента Красимир Ципов от ПГ на ГЕРБ по повод на проекторешението на БСП, с което се задължава правителството в срок от три месеца да осигури безплатна смяна на личните карти заради изтичането на лични данни от НАП, предаде БТА.

"Току-що станахме свидетели на политическо хакерство от страна на БСП и лично на Корнелия Нинова с една единствена цел - да се всява паника и да се създава напрежение сред българските граждани", каза Ципов. Той бе категоричен, че българските граждани не трябва да сменят личните си документи.

Ципов увери, че компетентните органи работят по случая и виновните, включително и длъжностни лица, ще бъдат установени."Гражданите трябва да запазят спокойствие. Нямаме абсолютно никаква нужда от нагнетяване на напрежение и всяване на паника.

За съжаление обаче от БСП са способни само на нещо такова. Корнелия Нинова трябва да разбере ясно, че по този начин няма да натрупа абсолютно никакъв дивидент", коментира депутатът. "Изключителен популизъм е с решение на парламента да не се спазват законите и да се задължават българските граждани да си сменят личните документи, тогава когато не е изтекла валидността им.

Още веднъж повтарям - българските граждани трябва да са спокойни и не трябва да сменят личните си документи", посочи Красимир Ципов. Той обясни, че с данните, които са изтекли от сървърите на НАП, няма как да се извършат имотни сделки, сделки за прехвърляне на моторни превозни средства или други такива.

Красимир Ципов припомни, че подобни действия представляват престъпление по Наказателния кодекс.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.