Георги Рачев разкри кога ще се радваме на морето

https://mreja.bg/novini/georgi-rachev-razkri-koga-shte-se-radvame-na-moreto/105702 Mreja.bg
Георги Рачев разкри кога ще се радваме на морето


Георги Рачев разкри кога ще се радваме на морето това лято


Климатологът Георги Рачев прогнозира, че от 23-24 юни силните валежи ще спрат и постепенно ще започне нормализиране на времето, ако не настъпят неочаквани промени.


Пред Нова тв той заяви, че до 25 юни очакванията са за динамично време.


Дневните температури ще се запазят в по-ниски стойности – между 21 и 26 градуса. За района на София те ще са около 20 градуса. По Черноморието ще е по-топло - 25-26 градуса, както и в Северна България 22-25 градуса.


Слабо повишение на температурите се очаква в събота. Тогава те ще са между 25 и 29 градуса, а в София около 25 градуса. В следобедните часове отново се очакват валежи. Те ще са предимно в централните и източни райони на страната.


Климатологът заяви, че вече е лято, но юни е такъв месец. По отношение на градушките той каза, че сме 4 пъти по-назад от миналата година. Климатът в страната ни определя вероятността от градушки през май и юни.


Рачев заяви, че всички големи метеоцентрове са прогнозирали топло и сухо време. Единствено прогнозата на Американската агенция за изследване на атмосферата се оказа достоверна.


Климатологът добави, че засега е студено за море и до 25 юни ситуацията няма да се промени значително.


Но след това морската вода ще се затопли. Западната половина на България ще се окаже по-засегната от дъждове. Край морския бряг температурата ще бъде по-висока, пише БЛИЦ.



0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.