Генералният секретар на ООН направи плашеща прогноза за света

https://mreja.bg/novini/generalniyat-sekretar-na-oon-napravi-plasheshta-prognoza-za-sveta/105984 Mreja.bg
Генералният секретар на ООН направи плашеща прогноза за света


Генералният секретар на ООН направи плашеща прогноза


 Антониу Гутериш - главният секретар на ООН направи плашеща прогноза за последствията от пандемията. Той заяви, че коронавирусът е съдействал за разкриване на “крехкия скелет” на обществата и ще тласне към крайна бедност 100 милиона души.


Гутериш направи това изказване по повод 102-ата годишнина от рождението на покойния Нелсън Мандела – първият чернокож президент на Южна Африка. 


Главният секретар на световната организация заяви, че коронавирусът „поставя светлината на прожекторите“ върху глобалната несправедливост.


Той заяви, че човечеството е било поставено на колене чрез микроскопичен вирус, който демонстрира крехкостта на нашия свят.


Експертът предупреди, че цели региони, борещи се с премахването на бедността, са били тласнати назад в рамките на няколко месеца.


Той добави, че вече се усеща непропорционалност сред неофициално работещите, малкия бизнес и жените“. 


Гутериш каза още, че сме изправени пред най-дълбоката глобална рецесия след Втората световна война и може да станем свидетели на глад с исторически размери.


Той заяви, че посочи глобалното антирасистко движение, предизвикано от смъртта на Джордж Флойд, е още един знак, че "на хората им е дошло до гуша“.


Главният секретар на ООН добави, че това доказва „неравенство и дискриминация, която третира хората като престъпници въз основа на цвета им на кожата“, достатъчно „структурен расизъм“ и „системна несправедливост“, пише БЛИЦ.0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.