Генерал Мутафчийски разкри кога ще се смекчи карантината

https://mreja.bg/novini/general-mutafchiyski-razkri-koga-shte-se-smekchi-karantinata/105279 Mreja.bg
Генерал Мутафчийски разкри кога ще се смекчи карантината


Трудно ще ми е да произведа новина за отпускане на мерките, но в Китай вече се отпускат и ще бъде любопитно да видим как се справят, защото те са два месеца преди нас с тази ситуация. Щом ситуацията покаже, че в България наистина нещата са овладени, ще намалим мерките, и то в порядъка да не се допуска втори пик или ако има такъв, да е нисък. Това заяви шефът на Националният кризисен щаб за борба с коронавируса ген. Мутафчийски по време на извънреден брифинг в Министерския съвет.

"Ние приехме, че БЦЖ ни пази, но това не е доказано по никакъв начин. Лекарство няма, но въпреки това ние се справяме. Ние тестуваме толкова, колкото средно в цяла Европа. Другите са около 2000-2500 теста с някои малки изключения", допълни той.  "Ситуацията в САЩ е крайно неуправляема и ние не желаем да стигаме до такова ниво. А американската система е над 90 на сто готова по една система за посрещане на трусове, но и тя не може да издържи.

Очевидно се справяме, защото труповете не могат да се скрият така или иначе", каза още ген. Мутафчийски.  "Общата смъртност не може да се скрие и никой не може да избяга от статистиката. Като е казано, че за дадена болест има еди-колко си процента смъртност, не си ти този доктор, който ще се отърве, отсече шефът на Националния кризисен щаб за борба с коронавируса.  "Не трябва да има внушения, че ще се оправим, ако започнем да се лигавим с мерките. Не бъркай заявените намерения с изпълнените намерения. И в Австрия са заявени намерения, но откога? 1-ви май! А сега сме 7-и април", заключи той, пише Блиц. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.