Ген. Венцислав Мутафчийски обяви началото на края

https://mreja.bg/novini/gen-vencislav-mutafchiyski-obyavi-nachaloto-na-kraya/105533 Mreja.bg
Ген. Венцислав Мутафчийски обяви началото на края


И все пак трябва да се внимава


Днес шефът на Националния кризисен щаб за борба с коронавируса – ген. Венцислав Мутафчийски, обяви началото на края.


 


"Ключовата дума при отхлабване на мерките е да се преценяват много внимателно рисковете и всяка мярка да бъде с премерен риск. Виждате, че това се случва постепенно, след внимателно обсъждане на ситуацията."


 


Това заяви шефът на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски по време на брифинг в Министерски съвет.  


 


"За първи път имаме повече оздравели, отколкото заразени и това е много радостна тенденция. Не трябва да се забравя, че каквото и отхлабване на мерки да има, трябва да се спазва социалната дистанция. Ние живеем с презумпцията, че този вирус съществува, има такава епидемия и тя е смъртоносна", посочи той. 


 


"Нарушаванията на физическата дистанция, събирането на големи групи от хора, може да доведе до възникване на взривове от заболели. Затова трябва всички здравни служби да бъдат нащрек", каза ген. Мутафчийски.


Той припомни, че вчера един от директорите на СЗО предупреди всички "да не празнуват, а да се организират и подготвят за следващ удар". 


 


Проф. Кантарджиев обясни защо залите за танцуване няма да бъдат отворени скоро.  "Разбира се, много е важно за хората, които обичат танците, но лично като лекар в момента не препоръчвам на никой да се събират много хора в затворено помещение и да танцуват. По двама вкъщи могат да го правят часове наред", каза той.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.