Ген. Мутафчийски с последни данни за коронавируса у нас

https://mreja.bg/novini/gen-mutafchiyski-s-posledni-danni-za-koronavirusa-u-nas/105095 Mreja.bg
Ген. Мутафчийски с последни данни за коронавируса у нас


Ген. Мутафчийски изнесе актуална информация за ситуацията с коронавируса у нас. Той заяви, че към момента във ВМА има 19 проби. И всички те са с отрицателен резултат за COVID-19. Специалистите продължават да работят върху още една проба. Резултатите от нея ще са готови след около три часа.


Шефът на ВМА съобщи, че в Националната лаборатория се работи по три проби – от Варна, от Благоевград и от Хасково. Те също са с отрицателен резултат. „


Генералът допълни, че нашият контрол на сухоземната граница, особено при Калотина, се е оказал изключително ефективен.


"За последното денонощие от там, благодарение на термометриране на пътникопотока, са отделени и транспортирани до ВМА четирима души“, съобщи още ген. Мутафчийски.


Той добави, че това е изключителна новина, тъй като никъде по света не се прилага такъв контрол. Експертът допълни, че България прилага безпрецедентни мерки за сигурност.


Директорът на ВМА уточни, че двама от постъпилите в болничното заведение са международни шофьори. Заедно с тях е и един пътник.


"Тези пациенти са свързани по някакъв начин с Италия. Не повече от 120 човека са под карантина за цялата страна", добави още ген. Мутафчийски.


Той заяви, че още един отрицателен резултат от ВМА ще бъде изпратен за повторно изследване към националната лаборатория, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.