Ген. Мутафчийски с актуална информация за новите случаи на коронавирус у нас

https://mreja.bg/novini/gen-mutafchiyski-s-aktualna-informaciya-za-novite-sluchai-na-koronavirus-u-nas/105250 Mreja.bg
Ген. Мутафчийски с актуална информация за новите случаи на коронавирус у нас


Националният оперативен щаб съобщи актуални данни за броя на заразените с коронавирус у нас. За днес новорегистрираните случаи са общо 5. С тях броят на общо потвърдените в страната ни случаи на COVID-19 стават общо 359, пише БЛИЦ.


Ген. Мутафчийски поясни, че не са регистрирани нови административни области с наличието на пациенти, заразени с коронавирус.


Два от новите случаи са регистрирани в София. Един от тях е регистриран в Плевен, по един в Монтана и в Благоевград.  


Под лекарско наблюдение са общо 113 са лицата с положителен резултат за COVID-19. В момента те се лекуват в болнични условия. 13 от тях са интубирани, сподели ген. Мутафчийски. 


Той даде по-обширни сведения за общата картина на регистрираните случаи и поясни, че 56% от пациентите с COVID-19 са мъже. Средната възраст на болните е 45 години. 


Началникът на оперативния щаб даде сведения за общия брой на регистрираните случаи по административни области. В Благоевград те са 11, в Бургас са 14, във Варна са 17, във Велико Търново, Кюстендил. Стара Загора и Габрово –по 2. В Добрич са регистрирани 6 случая. В Кърджали заразените са 5. В Хасково и Ловеч засега има регистриран само по 1 случай.


В Монтана установените пациенти са коронавирус са 17. В Пазарджик техният брой е 7. В Перник отчетените положителни проби са 5.


В Плевен установените болни са 9. В Пловдив техният брой е 21.


В Сливен – 4 случая, в  Смолян – 7, а в Шумен има 3 случая. В столицата случаите са 223. До този момент излекуваните пациенти са 17 лица, пише БЛИЦ. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.