Гърция с нова порция лоши новини за туристите

https://mreja.bg/novini/garciya-s-nova-porciya-loshi-novini-za-turistite/105986 Mreja.bg
Гърция с нова порция лоши новини за туристите


Това се налага заради утежнената епидемиологична картина по сухопътните граници


Гърция съобщи нова порция лоши новини за туристите.


 


Оказва се, че страната взима нови, по-строги мерки за контрол на коронавируса по сухопътните граници. Новината бе обявена от говорителя на правителството на страната Стелиос Пецас, цитиран от БНР.


 


Наред с приетите миналата седмица ограничения за граничния пункт Промахон (Кулата) на границата с България (единственият отворен за туристически трафик), от полунощ във вторник срещу сряда влизането в Гърция по съществени причини ще може да се осъществява само през още пет пункта: Какавя на границата с Албания, Евзони и Кристалопиги на границата със Северна Македония, Нимфеа (Маказа) на границата с България и Кипи на границата с Турция.


 


Въвежда се изискване за гръцките граждани с разрешение за престой в чужбина и притежателите на лична карта за гръцки произход също да попълват формуляр за локализиране на пътник (PLF) преди влизане в страната.


 


Земеделските работници, които се намират в Гърция и я напуснат преди 4 август, няма да имат право да влязат в страната до второ нареждане.


Пецас каза, че епидемиологичната картина по сухопътните граници е утежнена. Само в периода от 1 до 18 юли на ГКПП Какавя са установени 8 положителни проби за коронавирус от 866 теста, а на Промахон - 170 от 19 676 теста.


 


Междувременно не забравяйте, че за да влезете в Гърция е нужно освен да имате направен PCR тест, да можете да го удостоверите и с фактура.


 

Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.