Филип Морис: Разработихме нови опаковки със стилен дизайн

https://mreja.bg/novini/filip-moris-razrabotihme-novi-opakovki-sas-stilen-dizayn/88020 Mreja.bg
Филип Морис: Разработихме нови опаковки със стилен дизайн


При производството и контрола на качеството във всички фабрики се прилагат едни и същи високи стандарти за продуктите с намален риск, уверява Катя Йорголаки, шеф за пазарите в Югоизточна Европа

ПЕТЪР ЛЕНКОВ

- През лятото, докато пътувахме в Гърция, забелязахме, че опаковките на тютюневите стикове за IQOS в Гърция изглеждат различно от тези в България. Защо са различни?

- Да, прав сте. “Филип Морис” разработи нов дизайн на опаковките на тютюневите стикове, който постепенно ще замени стария. Новите опаковки вече се предлагат в някои държави като Германия, Швейцария, Португалия и Гърция. Очаква се до края на годината да бъдат пуснати и в другите страни, в които се продава IQOS. Основната идея, която стои зад новия дизайн, е да има еднаква визия на опаковките във всички пазари, а също по-голямо сходство между опаковките на тютюневите стикове и устройството IQOS – едно и също усещане за елегантност, изчистена визия и минимализъм за всички свързани със системата за нагряване на тютюн елементи.

Искам да подчертая, че дизайнът на опаковките е обновен, така че да отговаря на последните тенденции, но

запазваме напълно вкусовете,

които потребителите познават.

- Някои потребители на IQOS в България изразяват опасения за качеството на стиковете, след като са започнали да употребяват тези, произведени в Гърция. Какви стъпки сте предприели, за да подобрите качеството?

- “Филип Морис” въвежда непрекъснати подобрения в продуктите и производствените процеси въз основа на наученото в организацията и на обратната връзка от потребителите. Използваме стандартизиран подход във всички производствени обекти на компанията. Така гарантираме, че в производствения процес и в процеса на контрол на качеството във всички наши фабрики се прилагат едни и същи високи стандарти. Това осигурява постоянно добро качество на крайния продукт, независимо от производствения център, където са произведени тютюневите стикове.

Опитваме се да поддържаме постоянен контакт с всички пазари, а пазарите да са във връзка с потребителите, за да получаваме

навременна обратна връзка

и непрекъснато да подобряваме качеството на нашите продукти. Например, ако потребител съобщи за дефектен тютюнев стик и изпрати на местния филиал снимка на опаковката, можем да проследим опаковката дори до производствената линия и да установим точния час на производство, както и да предприемем незабавно необходимите действия за подобрение на контрола.

- Фабриката на ФМИ в Гърция – “Папастратос”, е една от най-старите цигарени фабрики в света. Миналата година беше напълно трансформирана в нов обект за производството на бездимни тютюневи изделия за IQOS. Каква е разликата между производството на цигари и на стикове за IQOS?

- След 87 години производство на цигари “Папастратос”, което е дъщерно дружество на “Филип Морис Гърция”, преустанови производството на цигари. Инвестициите за преструктуриране и обновяване на фабриката възлизат на 300 милиона евро. В момента благодарение на новите технологии имаме капацитет за производство на 10 000 тютюневи стика на минута. За да гарантираме доброто качество на продукцията, във фабриката се прилага производствен процес, който е значително

по-сложен от производството на цигари.

Основната разлика, с изключение на комплексния характер на самия продукт, е в продължителните много строги проверки на качеството. На различни етапи от производствения процес се осъществяват различни контроли - от автоматизиран контрол на производствената линия до лабораторни анализи, така че още преди пускането на пазара да бъдат спазвани високи стандарти за качество. Процедурите за контрол от производствената линия до освобождаване на партидата отнемат повече от един месец.

- В колко държави се доставят произведените от “Папастратос” тютюневи стикове?

- Около 60% от тютюневите стикове за IQOS, произведени от фабриката на “Филип Морис” в Гърция – “Папастратос”, са предназначени за японския пазар. Както знаете, там почти 17% от пушачите спряха да пушат и преминаха на IQOS, съответно търсенето на пазара е огромно. Изнасяме тютюневи стикове и за България, Холандия, Франция, Испания, Швеция и други държави, както и за гръцкия пазар. “Папастратос” е една от най-уважаваните компании в Гърция и аз съм горда, че наскоро получихме наградата “Компания на годината“, връчвана от една от най-надеждните бизнес организации в Гърция.

Интервюто се публикува с подкрепата на “Филип Морис България”.

Катя Йорголаки е ръководител оперативни дейности по обслужване на клиенти за пазарите от Югоизточна Европа. Тя управлява функционалните звена за обслужване на клиенти в Гърция, Румъния, България, Хърватска и Словения, Кипър и Малта от представителството на “Филип Морис” в Атина.

Катя ръководи производствения екип на фабриката “Папастратос” - дъщерното дружество на “Филип Морис” в Гърция в продължение на почти 5 години. Преди това е била ръководител на веригата за доставки за “Папастратос”.

През 2017 г., наред с отговорностите й на мениджър производствени процеси, тя ръководи с голям успех преструктурирането на фабриката за цигари “Папастратос” в производствен център за продукти с намален риск.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.