Фандъкова с шокиращи разкрития за случая с кабела-убиец

https://mreja.bg/novini/fandakova-s-shokirashti-razkritiya-za-sluchaya-s-kabela-ubiec/107174 Mreja.bg
Фандъкова с шокиращи разкрития за случая с кабела-убиец


Фандъкова с шокиращи разкрития за случая с кабела-убиец


В брифинга на Столична община участваха кметът на София Йорданка Фандъкова, главният архитект Здравко Здравков, Димитър Петров – директор на дирекция ''Управление и анализ на трафика" и Цветан Тодоров – директор на отдел "Оперативна дейност и регистрация на строежи" в СО. Те коментираха случая с кабела-убиец.


Столична община изнесе резултатите от своята проверка във връзка с фаталния инцидент.


Фандъкова заяви, че незаконният кабел е поставен напълно незаконно, прокаран е напълно незаконно, но за обекта има сключен договор с ЧЕЗ Електроразпределение България за предоставяне на електрическа енергия. Тя уточни, че договорът е за присъединяване. 


Столичният кмет добави, че въпросите към ЧЕЗ са много, защото договорът е сключен на база на хвърчаща бележка, издадена през 2011 година от главния архитект на район „Триадица“.


Йорданка Фандъкова разкри още, че са открити пропуски за тези два обекта в актовете, Столична община ги връща в районната администрация за поправка, а до този момент те не са оправени и не са върнати обратно по надлежния ред. 


От думите на кмета на район "Триадица" става ясно, че болницата не им съдействала и не им е върнала отговори. Но според експерти в случая отговори не са необходими..

Главният архитект на София е издал актове за премахване на другите 3 обекта. 
"Аз съм убедена, че следователите задават много въпроси, лично аз изпратих всички документи, като вярвам, че проверката ще се направи бързо. Тук имаме подаване на напрежение без да има никакви документи за въвеждане в експлоатация", заяви още Фандъкова.


Тя допълни, че Столична община не веднъж е изпращала писма за незаконните обекти, а от район "Триадица" няма отговор и до днес.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.