Фандъкова: Инвестирали сме над 10,5 млн. лв. в район "Витоша" през последните години

https://mreja.bg/novini/fandakova-investirali-sme-nad-105-mln-lv-v-rayon-vitosha-prez-poslednite-godini/88312 Mreja.bg
Фандъкова: Инвестирали сме над 10,5 млн. лв. в район "Витоша" през последните години


Само за район "Витоша" през последните години сме инвестирали над 10,5 млн. лв. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на 86 ОУ "Св. Климент Охридски" във Владая, предаде „Фокус“.

"Надявам се училището да бъде още по-привлекателно след този сериозен ремонт", каза тя. Фандъкова добави, че за този район е започнало и разширение на детската градина, в която ще бъдат открити 3 нови групи. "Разширяваме и детската градина в" Павлово", училището в "Симеоново" и детската градина в "Княжево", отваряме нови групи", каза кметът.

Йорданка Фандъкова коментира, че училището е благоприятно за децата от кв. "Владая", тъй като е близо до домовете им и се учи на една смяна. "Имам уверението, че ремонтът ще приключи преди 15 септември, за да могат тогава децата да влязат в обновеното училище", добави тя. По думите и, училищата и детските градини, които се ремонтират на територията на Столична община, са 83.

Директорът на училището Емилия Бурова от своя страна каза, че единственият ремонт на училището е смяна на дограмата преди около 2 години. "Училището не е основно ремонтирано от неговото създаване и беше в доста окаян вид", заяви тя.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.