Фалира ли министър Николай Събев Български пощи в полза на частната си Еконт? Внесен е сигнал до Гешев, прокуратурата ще разследва

https://mreja.bg/novini/falira-li-ministar-nikolay-sabev-balgarski-poshti-v-polza-na-chastnata-si-ekont-vnesen-e-signal-do-geshev-prokuraturata-shte-razsledva-2/56518 Mreja.bg
Фалира ли министър Николай Събев Български пощи в полза на частната си Еконт? Внесен е сигнал до Гешев, прокуратурата ще разследва

Агенция ПИК изпрати сигнал до Прокуратурата на Република България за продължаващото затъмнение около случващото се в "Български пощи" АД, както и за съмненията, че транспортният министър Николай Събев е в конфликт на интереси. Като отговорна медия, за ПИК е от огромна важност да се разкрие истината дали се прави умишлен опит за фалит на държавната поща, от което би се облагодетелствала частната куриерска фирма на министър Събев - "Еконт".


По повод серия от медийни публикации за невъзможността на националната пощенска служба на България "Български пощи" АД да изпълнява задълженията си, Ви информираме за следното: На 16.04.2022 г. "Български пощи" АД са атакувани от хакери, след което дружеството спира да изпълнява своята дейност. Не се изпращат и приемат пратки, става ясно от съобщение на компанията на 18.04.2022 г.


На 26.04.2022 г. в медиите се разпространява информация, че вече 10 дни "Български пощи" АД са напълно блокирани, като се споменава, че са изтрити и всички лични данни на милиони българи, които фигурират в базата данни на дружеството.


На 28.04.2002 г. "Български пощи" АД разпространява съобщение, в което се казва, че чрез нея не може да се изпращат Годишните данъчни декларации на физическите лица заради продължаващия технически проблем. Дружеството съветва въпросните декларации да се изпращат чрез частни куриерски фирми. Линк На фона на всички съобщения от "Български пощи" АД, на медиите и обществото така и не е представена информация какви са техническите проблеми на дружеството, както и кога ще бъдат отстранени.


Важно е да се отбележи, че "Български пощи" АД е под шапката на Министерството на транспорта. Надзорник на държавната поща е министърът на транспорта Николай Събев. Николай Събев е познат на обществото като собственик на най-голямата частна куриерска фирма - "Еконт", а в съобщението си "Български пощи" АД приканват гражданите да изпращат декларациите си именно по частни куриерски фирми. В медиите и социалните мрежи се изразяват съмнения, че сривът в дейността на "Български пощи" АД е увеличил значително оборота на фирмата на Николай Събев "Еконт".


В тази връзка, моля да проверите има ли наличие на конфликт на интереси при министър Николай Събев, който отговаря едновременно за "Български пощи" и за частната си куриерска фирма "Еконт". Налице ли са данни за умишленото забавяне във възстановяването на работата на "Български пощи" АД с цел облага на частните куриерски фирми, както и направен ли е опит за умишлен фалит на държавното дружество?


Източник: ПИК

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.