Европейската комисия стартира наказателна процедура срещу България

https://mreja.bg/novini/evropeyskata-komisiya-startira-nakazatelna-procedura-sreshtu-balgariya/107092 Mreja.bg
Европейската комисия стартира наказателна процедура срещу България


Срокът за отговор е два месеца


Европейската комисия съобщи, че стартира наказателни производства срещу 24 държави от ЕС.


 


Сред тях е и България. Причината за старта на наказателните производства е, че страните не са въвели в срок новите правила за далекосъобщенията, предава БТА.


 


Правилата засягат осигуряване на по-ясни договори с потребителите, качество на услугите и конкурентни пазари, се отбелязва в съобщението. Крайният срок за въвеждането на правилата изтече на 21 декември миналата година. Досега само Гърция, Унгария и Финландия са съобщили, че са изпълнили изискванията, отбелязва комисията.


 


ЕК изпраща официални уведомителни писма на Белгия, България, Чехия, Дания, Германия, Естония, Ирландия, Испания, Франция, Хърватия, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Холандия, Австрия, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Словакия и Швеция, за да ги прикани да приемат необходимите законодателни промени. Тези държави разполагат със срок от два месеца, за да отговорят.

Източник: https:www.vesti.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.