Ето на какво се натъкнаха разследващите в офиса на ЛиЛана

https://mreja.bg/novini/eto-na-kakvo-se-nataknaha-razsledvashtite-v-ofisa-na-lilana/105390 Mreja.bg
Ето на какво се натъкнаха разследващите в офиса на ЛиЛана


Служители от отдел „Следствен“ на Специализираната прокуратура претърсиха офиса на ЛиЛана. Следствените органи са извършили действия по претърсване на офис на търговско дружество със седалище в столичния „Студентски град“. Сред собствениците и управители на дружеството са  лицата, които бяха обвинени на 25 април 2020 година за участие в организирана престъпна група. Срещу тях има повдигнато и обвинение за незаконно присвояване на евросредства по програма „Иновации и конкурентноспособност“, съобщава БЛИЦ.

По време на операцията, извършена от следствените органи, в офиса е открит и иззет куфар със специална апаратура. Назначената съдебно-техническа експертиза ще установи техническите параметри и функции на устройството. След като експертите са готови със становището си, ще стане ясно дали устройството е предназначенo за незаконно подслушване и проследяване.

От офиса на фирмата на ЛиЛана са иззети още магнитни дискове, както и множество документи и други веществени доказателства, които имат отношение към заведеното досъдебно производство на Специализираната прокуратура.

Тази събота изпълнителката ЛиЛана, нейният брат Александър и Мартин Димитров бяха задържани в столицата при проведена съвместна акция на Спецпрокуратурата и МВР.

Събраните доказателства сочат, че групата е осъществявала дейност от 2016 г.


Установено е, че няколко фирми, които са били контролирани от певицата са, са усвоявали средства по програма. Повечето от дружествата са без реална стопанска дейност и са декларирали покупка на един и същ софтуер. Продавачът е юридическо лице с регистрация в чужбина, което също не е осъществявало търговска дейност.0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.