Ето какво ви чака, ако седите често с кръстосани крака!

https://mreja.bg/novini/eto-kakvo-vi-chaka-ako-sedite-chesto-s-krastosani-kraka/107222 Mreja.bg
Ето какво ви чака, ако седите често с кръстосани крака!


Всички имаме свой собствен начин да седим, така че да ни е удобно.


Но това, че се чувстваме комфортно, не означава, че позата е добра за нас.


Всъщност, един от най-популярните начини за сядане - с кръстосани крака, ни носи много негативни ефекти и трябва сериозно да обмислим дали да не спрем да го правим.


Важно е да се научите да седите изправени през цялото време - това не само е полезно за цялото ви тяло, но и повишава самочувствието ви.


Bright Side събра пет причини, поради които трябва да избягвате да кръстосвате краката си:


1. Може да провокира нервна парализа
Когато седите с кръстосани крака за дълги периоди от време, това може да причини състояние, наречено нервна парализа. Ставате неспособни да повдигнете крака си, като това може да доведе до изтръпване на мускулите и дори до нараняване на перонеалния нерв.


2. Може да причини високо кръвно налягане
Кръстосването на краката на нивото на коляното значително повишава кръвното ви налягане. Това обаче не се случва, ако ги кръстосате в глезените. Препоръчва се задължително да избягвате кръстосването на краката, ако вече страдате от високо кръвно.


3. Може да влоши стойката
Седенето с кръстосани крака повече от три часа на ден може да причини страничен наклон на раменете и таза, както и издаване на главата напред. Това води също и до изкривяване на гръбначния стълб, а неправилната стойка причинява болка и скованост в мускулите.


4. Може да причини болка в ставите
Кръстосването на краката не само е лошо за стойката ви, но и може да причини болка в ставите. Може да нарани врата, таза, долната част на гърба и коленете. Задължително трябва да избягвате кръстосването на краката, ако вече ви болят коленете. 


5. Може да предизвика подуване на глезените по време на бременност
Избягвайте да кръстосвате краката си по време на бременност - това е напълно безопасно за бебето, но може да причини подуване на глезените и крампи. Ако усетите някой от тези симптоми, опитайте да седите с двата крака на пода или да ги повдигате.

Източник: https:profit.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.