Ето какво трябва да знаят първите пенсионери с втора пенсия

https://mreja.bg/novini/eto-kakvo-tryabva-da-znayat-parvite-pensioneri-s-vtora-pensiya/107183 Mreja.bg
Ето какво трябва да знаят първите пенсионери с втора пенсия


Стана ясно кой е най-изгодният вариант за първите пенсионери с втора пенсия


Пенсионерите с втора пенсия се вълнуват най-много от това кой е най-изгодният вариант за тях.

Експерт разкри кой е най-изгодният вариант за първите пенсионери с втора пенсия.


Пред БНР икономистът Мика Зайкова, която е дългогодишен синдикалист, заяви че е излишно увеличаването на годините за прехвърляне на втората пенсия. Според нея петте години са твърде много.


"Увеличаването на годините само създава хаос. Трябва да се намери средно положение – една година е малко, но две са достатъчно", споделя Зайкова.


Но как ще се получава втората пенсия?


Зайкова отговори на този въпрос - "От една страна пенсионно-осигурителното дружество трябва да има време за пренастройка на инвестиционните си програми, от друга Националният осигурителен институт също трябва да може да планира разчетите си".


Тя е на мнение, че за първите пенсионери, които се пенсионират тази есен и тези до 2024 година, е по-изгодно да си прехвърлят парите от втория стълб в НОИ.
„Колкото по-нататък отиват нещата, трябва да се следи доходността и дали натрупаните пари са повече“, уточнява Мика Зайкова, цитирана от pariteni.bg.0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.