Ето какво трябва да знае всеки пенсионер, който получава пенсия от месец септември тази година

https://mreja.bg/novini/eto-kakvo-tryabva-da-znae-vseki-pensioner-koyto-poluchava-pensiya-ot-mesec-septemvri-tazi-godina/108586 Mreja.bg
Ето какво трябва да знае всеки пенсионер, който получава пенсия от месец септември тази година


Тази новина се отнася за новите пенсии, които се отпускат от месец септември тази година

Всеки нов пенсионер трябва да прочете това. 


От НОИ съобщават, че средният осигурителен доход за новите пенсии, се понижава. Това отчитат данните на осигурителния институт, пише БЛИЦ.


За месец август тази година той е бил в размер на 1143,90 лв.


Само месец по-рано неговата стойност е била 1148,90 лева, а през месец юни - 1138,18 лв. Месец по-рано този показател е бил 1179,80 лева, а за сравнение през април той е бил 1157,26 лева, съобщават от института.


За периода от първи септември миналата година до края на месец август тази година средномесечният осигурителен доход за страната е в размер на 1139,18 лв.


Доходът за този период служи като база при изчисляване размерите на пенсиите на новите пенсионери, които се отпускат през месец септември 2021 г. Това се изчислява съгласно чл.70, ал. 3 от Кодекса за социално осигуряване и е важно всеки нов пенсионер да го знае, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.