Ето какво ще се случи с цената на златото след 3 години

https://mreja.bg/novini/eto-kakvo-shte-se-sluchi-s-cenata-na-zlatoto-sled-3-godini/106093 Mreja.bg
Ето какво ще се случи с цената на златото след 3 години


Експертите са категорични в прогнозите си за цената на златото

Невиждан пик в цената на златото прогнозират експертите. Според прогнозите им стойността на ценния метал вероятно ще достигне 4000 долара за тройунция и това ще се случи през следващите три години, пише БЛИЦ.


Анализаторите са категорични, че фактори като разработване на ваксина срещу коронавируса и президентските избори в САЩ ще окажат влияние върху сегашната тенденция за поскъпване на благородния метал, предават световните осведомителни агенции.


За пръв път в историята миналата седмица цената на златото надмина 2000 долара за тройунция.


Пред CNBC Франк Холмс, който е главен изпълнителен директор на американската инвестиционна компания Global Investors, заяви че лесно можем да станем свидетели на цена от 4000 долара за тройунция.


Експертът посочи и главните причини за това. Той е категоричен, че трилионите долари, необходими за стимулиране на американската икономика, са основен фактор.


Холмс обърна внимание и на още един показател, оказващ влияние върху атрактивността на златото.


Главният изпълнителен директор на американската инвестиционна компания Global Investors посочи, че при нулеви лихви златото е много атрактивен актив.


Множество експерти подкрепят неговото мнение. На фона на задълбочаващата се рецесия те не изключват вероятността от невиждан скок в цената на златото.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.