Ето какви са изискванията за пътуване в съседските държави за празниците

https://mreja.bg/novini/eto-kakvi-sa-iziskvaniyata-za-patuvane-v-sasedskite-darzhavi-za-praznicite/109391 Mreja.bg
Ето какви са изискванията за пътуване в съседските държави за празниците


В идващите празнични дни по традиция голяма част от българите ще пътуват извън страната, узна Мрежа.


Четирите дни за Великден мнозина ще изкарат в някоя съседска държава. Както всяка година, Гърция, Турция и Северна Македония са предпочитаните от нашенците дестинации, където да посрещнат Възкресение Христово.


Предвид изминалите две години и пандемията от ковид обаче, какви са изискванията за пътуване във всяка една от тези страни?


Гърция:


В страната все още се влиза със зелен сертификат. Той може да се получи срещу ваксиниране, преболедуване или негативен PCR тест, направен не по-късно от 72 часа преди пътуването. Негативен антигенен тест също се признава, като той трябва да е направен до 24 часа преди пътуването.


На границата все още правят тестове за ковид на туристите, но не на всеки, а на произволен принцип. Ако сте сред „избраните“, то имайте предвид, че сте длъжни да се тествате, защото в противен случай няма да ви допуснат в страната.


Турция:


В Турция от доста време се влиза доста по-лесно в сравнение с останалите балкански държави. Не е нужно да показвате каквито и да било документи, свързани с ковид, ако пътувате по суша или по вода.


Ако пътувате със самолет трябва да покажете зелен сертификат, иначе е възможно да бъдете поставени под карантина. За деца под 12 години не се изисква предоставяне на сертификат за негативен тест или за ваксинация.


Северна Македония:


Там също се влиза без зелен сертификат. Маските в затворените пространства също са отменени.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.