Ето как експерт обясни чутовно високата цена на порция картофки по родното Черноморие

https://mreja.bg/novini/eto-kak-ekspert-obyasni-chutovno-visokata-cena-na-porciya-kartofki-po-rodnoto-chernomorie/105799 Mreja.bg
Ето как експерт обясни чутовно високата цена на порция картофки по родното Черноморие


Първите британски туристи се очакват на 25 юли


Експерт се опита да обясни чутовно високата цена на порция картофки по родното Черноморие.


 


Всеки е наясно с факта, че туристическият бранш у нас, бе силно разклатен заради пандемията COVID-19. След разхлабването на мерките обаче започна да се прокрадва надежда.


 


Министерството на туризма апелира българите да изберат да летуват у нас, за да се възстанови секторът. В същото време някои сънародници останаха крайно недоволни от цените по родното Черноморие и предизвикаха дебат в мрежата.


 


Директорът на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов заяви, че цената се определя от опашката.


"Ако отидете на ресторант, трудно ще си намерите място за паркиране. Картофите са скъпи, но това е място за миди. Ние пък  снимаме картофите. Цената се определя от опашката. Ако дадеш ниска цена и няма места, хората са недоволни.


 


Има хотели, които няма да отворят, те са за масовия туризъм. Но малките семейни хотели ще посрещат гости. Туризмът е семеен бизнес. Нормално е да има алъш-вериш. Смисълът на туризма е да изкарва пари", изтъкна още той. Доц.


 


Драганов коментира, че заетостта в хотелите за момента е със 17% по-ниска от предходната година.


"На 24 май имахме 20 000 пътувания към страната, за този месец ще имаме 40 000, българите избират България. Тези, които пътуват в Гърция, избират и България. Не бива да сравняваме", допълни той пред Bulgaria ON AIR.


 


Директорът на Института за анализи и оценки в туризма отбеляза, че у нас има 17 300 места за настаняване и 80 000 заведения.


"Най-скъпата цена за нощувка у нас е 130-140 лв. на легло", обяви той.


Румен Драганов подчерта, че местната икономика получава пари от туризма и той създава работни места. А първите британски туристи очакваме на 25 юли.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.