Ето как държавата ще подкрепи родителите с изчерпан отпуск

https://mreja.bg/novini/eto-kak-darzhavata-shte-podkrepi-roditelite-s-izcherpan-otpusk/106088 Mreja.bg
Ето как държавата ще подкрепи родителите с изчерпан отпуск


Ето как държавата ще подкрепи родителите с изчерпан отпуск

Повече от месец остава до началото на учебната година, но родителите с изчерпан отпуск, вече търсят варианти за справяне със ситуацията при евентуална необходимост от карантиране на децата им.


Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева направи важно съобщение за тях. Вчера тя обсъди с представители на Асоциация „Родители“ възможности за подкрепа на семействата, чиито деца бъдат карантинирани през предстоящата учебна година заради случаи на Covid-19. От пресцентъра на МТСП поясниха, че в момента се обсъждат различни варианти в полза на родителите с изчерпан отпуск.


Сачева е категорична, че родителите, за които няма вариант ползванетоо на болничен или отпуск заради карантина на дете, трябва да получат помощ от държавата.


Част от обсъжданите различни варианти за месечни помощи за деца, изискват промяна в законодателството.


Социалният министър съобщи, че една от мерките, които ще бъдат от голяма полза, е действащата програма „Родители в заетост“.


Предвиждат се ваучери, с които родителите да наемат избрана лично от тях детегледачка.


Деница Сачева добави, че за да се отговори адекватно на засилващата се нужда се предвижда разширяване на мярката и увеличаване на нейния бюджет, пише pariteni.bg.Wa


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.