ЕС измести САЩ като най-големия търговски партньор на провинция Дзянсу

https://mreja.bg/novini/es-izmesti-sasht-kato-nay-golemiya-targovski-partnyor-na-provinciya-dzyansu/86272 Mreja.bg
ЕС измести САЩ като най-големия търговски партньор на провинция Дзянсу


Европейският съюз е най-големият търговски партньор на провинция Дзянсу, измествайки от първото място САЩ, съобщиха от местното търговско ведомство. През първата половина на 2019 г. търговията на провинцията е нараснала с 1,3% до 2,07 трилиона юана (301,1 милиарда долара), информира Радио "Китай".

Със страните от Европейския съюз тя е била 356,58 милиарда юана, а със САЩ – 299,92 милиарда. В същото време се наблюдава ръст на европейските инвестиции в Дзянсу. Действително използваните капитали от Германия и Великобритания са нараснали съответно с 23,3 и 99,9%. Други важни пазари на провинцията са били АСЕАН, Африка, Латинска Америка и Близкия изток. Търговията на Дзянсу със страните от „Един пояс, един път" се е увеличила с 10,8% на годишна база и е достигнала 506,19 милиарда юана за първата половина на годината.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.