Епидемиологът проф. Мира Кожухарова направи разтърсващи разкрития за COVID-19

https://mreja.bg/novini/epidemiologat-prof-mira-kozhuharova-napravi-raztarsvashti-razkritiya-za-covid-19/106073 Mreja.bg
Епидемиологът проф. Мира Кожухарова направи разтърсващи разкрития за COVID-19


Ако не съобщаваха данните всяка сутрин, нямаше и да разберем, че има пандемия


Епидемиологът проф. Мира Кожухарова е категорична, че в момента епидемията просто се развива.


 


В България започна по-късно. В момента пандемията следва епидемичните закономерности. Това каза пред БНТ епидемиологът проф. Мира Кожухарова.


 


Прекалените страхове в началото доведоха до един много негативен резултат. Част от хората бяха безкрайно изплашени. Тези страхове са ирационални, а тези хора и сега са изплашени. Другата част от хората пък реагираха парадоксално - казват "няма вирус, лъжете", и не изпълняват и най-елементарните мерки.


 


Хората не само са изморени, на тях им е писнало, не искат да ни слушат. И това е младата част от населението. Ако не съобщаваха данните всяка сутрин - 297 заразени, например, нямаше и да разберем, че има пандемия, заяви тя.


 


Трябва да приемем, че животът продължава. В живота поемаме рискове, посочи проф. Кожухарова. Смятам, че децата трябва да започнат училище присъствено. Трябва да се прекъсне тази кошмарна история децата няколко месеца да учат дистанционно.


 


Според последните проучвания децата не са рискова група, не са основен източник на инфекция и не заразяват възрастните. Разбира се, трябва да бъдат взети всички предпазни мерки, каза още епидемиологът.


 


Проф. Мира Кожухарова подчерта, че такива мерки трябва да бъдат взети и в домовете за възрастни хора.

Източник: https:pik.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.