Емил Димитров се хвана за главата

https://mreja.bg/novini/emil-dimitrov-se-hvana-za-glavata/105837 Mreja.bg
Емил Димитров се хвана за главата


Окръжна прокуратура – Кюстендил се самосезира по случая


Министърът на околната среда и водите Емил Димитров направи проверка на изпълнението на дейностите по проект “Устойчиво управление на Национален парк “Рила” II-ра фаза“. По разпореждане на премиера Бойко Борисов, проверката бе извършена на място.


 


Министърът обходи района на Рилските езера и констатира, че строителната техника е изведена от обекта и дейностите са спрени. Установени бяха нарушения в изпълнението на проекта, за които ще бъде изготвен подробен доклад до министър-председателя.


 


Предстои извършването на възложената от министър Димитров цялостна проверка на проекта от експерти на Оперативна програма „Околна среда“. За установени нарушения изпълнителят ще бъде санкциониран, съобщиха от МРРБ.


 


Припомняме, че във вторник премиерът разпореди спиране на дейността на багерите на Седемте рилски езера. Вицепремиерът Томислав Дончев пък изпрати писмо до екоминистъра Емил Димитров – Ревизоро незабавно да спре изпълнението на дейностите по проект "Устойчиво управление на национален парк "Рила" - втора фаза".


 


Окръжна прокуратура – Кюстендил се самосезира по случая.  И прокуратурата подхвана случая с багера край „Бъбрека”. В рамките на надзора за законност, прокуратурата е разпоредила спешна проверка, която следва да бъде осъществена от сектор „Икономическа полиция“ в Районно управление - Дупница при Областна дирекция на МВР.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.