Експертите от СЗО с важи препоръки за предпазване от коронавируса

https://mreja.bg/novini/ekspertite-ot-szo-s-vazhi-preporaki-za-predpazvane-ot-koronavirusa/104952 Mreja.bg
Експертите от СЗО с важи препоръки за предпазване от коронавируса


Мутирал щам на коронавирус, който тръгна от Китай, зарази 5 000 души по последна информация. По нас най-близките страни с болни от коронавирус са Франция и Германия. За Европа рискът от зараза се определя като среден. Но опасността все още не е преминала. Очаква се разпространението на заразата да достигне своя пик през следващите седмици.


Експертите от СЗО дават важни препоръки, които не се различават много от препоръките за поведение при други респираторни заболявания. Измиването на ръцете със сапун преди готвене и хранене е задължително, както и след използване на тоалетна. Това важи и след кихане, кашляне, след контакт с болен човек и след контакт с животни.


Експертите припомнят, че вместо вода и сапун може да се използват мокри кърпички, но е задължително те да съдържат спирт или друг дезинфектант. Голям риск от заразяване има при докосване на лицето с мръсни ръце.


Маските, които се използват за защита, трябва да се изхвърлят в добре затворени контейнери. Задължително е редовното сменяне на кърпите за ръце и лице, както и всеки член от семейството да използва свои собствени. Докосването на парапетите и дръжките на вратите крие висок риск от предаване на заразата.


Редовното проветряване на помещенията, както и старателното измиване на приборите за хранене, е задължително, пише Ретро.бг.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.