Експерти успокояват: Няма опасност някой да изтегли кредит от наше име след теча на данни в НАП

https://mreja.bg/novini/eksperti-uspokoyavat-nyama-opasnost-nyakoy-da-iztegli-kredit-ot-nashe-ime-sled-techa-na-danni-v-nap/86520 Mreja.bg
Експерти успокояват: Няма опасност някой да изтегли кредит от наше име след теча на данни в НАП


"Няма допълнителен сериозен риск, свързан с базата данни, изтекла от НАП. Идентифиакцията е на няколко нива и данните са много повече и разнообразни от тези, кито са изтекли."

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на Асоциацията за отговорно небанково кредитиране Николай Цветанов. Едно е нивата е среща лице в лице между кредитора и кредитополучателя. Трябва да има абсолютно съвпадение между лицето, което кандидатства и лицето, което получава сумата, отбеляза Цветанов.


При всички услуги физическо присъствие е необходимо при един етап и се извършва допълнителна идентификация, заяви той. Същото и при теглене на пари от банкова сметка, добави Николай Цветанов.

При лизинг процедурата е още по-тежка, правят се две идентификации, посочи кредитният анализатор Тихомир Тошев. Не мисля, че можем да се притесняваме за това, че можем да се окажем собственици на лизинг или на потребителски кредит без знанието ни, каза Тошев. Той предупреди да сме много внимателни при споделяне на лични данни с непознати хора.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.