Експерти алармират, че се задава истинска страхотия

https://mreja.bg/novini/eksperti-alarmirat-che-se-zadava-istinska-strahotiya/109340 Mreja.bg
Експерти алармират, че се задава истинска страхотия


Годишната инфлация може да удари 18%


Експерти алармираха, че ако сега животът ни се струва доста поскъпнал в сравнение с началото на годината, то истински страшното тепърва предстои.


 


Припомняме, че от финансовото министерство признаха, че прогнозираната годишна инфлация надхвърля 10%. Освен това от там разкриха, че ни чака ускорен ръст на цените до месец септември.


 


Експерти са на мнение, че случващото се ще забави сериозно икономическия растеж.


Войната, която се вихри в Украйна е променила доста сериозно икономическите перспективи на страната ни. За тази и следващата година очакванията са за значително по-нисък ръст на икономиката.


 


Повече от очевидно е, че ефектът от управлението на Кирил Петков ще е повече от ужасяващ за българите. Така наречената промяна тепърва ще се стовари върху гърбовете ни.


Немалък принос за високата инфлация имат и храните, чието повишение на цените ще надхвърли 16% през декември.


Очакваното повишение на цените на горивата до края на годината е над 25%.


 


В ефира на Нова тв журналистът Петър Илиев бе категоричен, че още при приемането на бюджета е било ясно, че макрорамката не струва и пет пари.


Той прогнозира, че ако войната в Украйна не приключи най-късно до средата на тази година, то тогава годишната инфлация у нас може да удари 18%.


Източник: pik.bg


 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.