Експерт: Скоро цените на горивата ще полудеят отново!

https://mreja.bg/novini/ekspert-skoro-cenite-na-gorivata-shte-poludeyat-otnovo/109323 Mreja.bg
Експерт: Скоро цените на горивата ще полудеят отново!


Не ни чака нищо добро


Експертът Мартин Владимиров хвърли всички в шок с прогнозата, която направи.


 


Той разкри, че към днешна дата страната ни е в условия на потенциално ембарго по отношение на вноса на суров петрол от Русия.


 


Той прогнозира, че ако бъдат взети по-строги мерки, суровият петрол ще удари рекордно висока цена, която не сме виждали досега. Сами се досещате, че това пък на свой ред ще доведе до шоково поскъпване на горивата.


 


В случай, че Русия забрани износа на петрола си за Европа, то в резултат на това цената на барел може да стигне и до цена от 200 долара за барел. В случай, че тази прогноза стане реалност, то тогава 3.50 за литър бензин ще ни изглежда ниска.


 


Владимиров уточни, че цената на горивата от нас е пряко зависима от движението на цената на суровия петрол на международните борси.


Според него моментното поскъпване на горивата към днешна дата е в резултат на повишената преди около месец цена на сорта „Брент“.


 


Експертът поясни, че рафинериите работят на следния принцип – горивото се произвежда първо с наличния петрол, закупен по-рано, след което допълват запасите. Той отбеляза и още един много важен факт – рафинерията ни преработва петрол от Русия, чиято цена претърпя сериозен срив.


Източник: blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.