Експерт разкри защо не е невъзможен пълен локдаун

https://mreja.bg/novini/ekspert-razkri-zashto-ne-e-nevazmozhen-palen-lokdaun/108644 Mreja.bg
Експерт разкри защо не е невъзможен пълен локдаун


Експерт разкри защо не е невъзможен пълен локдаун


Председателят на Националната пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев разкри защо не е възможно налагането на пълен локдаун.


Той е категоричен, че от досегашните вълни не е научен никакъв урок и ситуацията се подценява през последните две години на пандемията.


Експертът е категоричен, че не са предприети необходимите мерки и действия за избягването на този сценарий.


Д-р Хасърджиев е убеден, че истинската вълна настъпва сега у нас.


Той добави, че сегашната ситуация е в пъти по-тежка, отколкото в началото на кризата и това се дължи на изчерпаните икономически ресурси. Експертът поясни, че това е причината да не се обявява пълен локдаун - държавата в момента не може да си го позволи. 


Хасърджиев поясни, че в последните две години са били събирани много по-малко данъци, защото на практика бизнесът не е функционирал.


Той заяви, че в момента сме свидетели на безпомощност от страна на системата, която не е успяла да обясни на хората всичко за ваксините и да повиши доверието им в тях.


Експертът добави, че в историята на медицинската литература не съществува такъв прецедент за изключително кратък период да бъдат поставени ваксини на много хора.


Хасърджиев заяви, че незабавно трябва да бъде взето важно решение, а именно всички дейности, които могат да бъдат осъществени в дома на пациента, да бъдат изведени от болниците, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.