Експерт направи шокиращо разкритие за броя на починалите от коронавирус у нас

https://mreja.bg/novini/ekspert-napravi-shokirashto-razkritie-za-broya-na-pochinalite-ot-koronavirus-u-nas/107776 Mreja.bg
Експерт направи шокиращо разкритие за броя на починалите от коронавирус у нас


Експертът заяви, че до края на този месец би трябвало да бъде изготвен единен протокол за лечение на пациенти с COVID-19Академик Ваньо Митев от Катедра "Медицина, химия и биохимия" към Медицинския университет направи неочаквано разкритие за броя на жертвите от коронавирус у нас.



Според него ако такъв протокол беше въведен по-рано, нямаше да се стигне до високата смъртност от COVID-19 у нас. По неофициална информация, с която той разполага, жертвите на пандемията в България не са 18 000, а около 27 000 души. 

Той е категоричен, че протоколите ще бъдат три вида - за амбулаторно лечение, за болнично лечение и при пациенти в интензивно отделение на командно дишане, посочи акад. Митев пред Bulgaria ON AIR.

Като единният протокол е важен, за да не изпадат хората в паника и да се знае точно как да се действа при съмнение за вируса.

Акад. Митев е категоричен, че българският принос за амбулаторно лечение на коронавируса е голям и трябва да се приложи на практика в протокола.

Той поясни, че за навлизането на вируса в клетката, трябва да се активират два ензима - протеази. Ако не срежат шипчетата на вируса, той не може да влезе вътре в клетката. Ако това стане още в началния стадий на болестта, ще бъде чудесно. Един от тези препарати е бромхексин, обясни той. 

Той препоръчва всеки да може да си закупи от аптеката комплект за лечение на COVID-19, в който да има бромхексин ампули за инхалаторно приложение, а другото е колхицин. 

Експертът е категоричен, че това е начинът пациентите бързо да започнат лечение още при съмнение за заразяване. Личните лекари ще наблюдават действието на медикаментите и ще променят лечението при необходимост.

Това значително ще намали броя на хората, които стигат до болница заради усложнения от вируса", споделя още експертът, цитиран от БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.