Експерт направи горещи разкрития за трагедията с майор Терзиев

https://mreja.bg/novini/ekspert-napravi-goreshti-razkritiya-za-tragediyata-s-mayor-terziev/107858 Mreja.bg
Експерт направи горещи разкрития за трагедията с майор Терзиев


Експерт направи горещи разкрития за трагедията с майор Терзиев


Авиационният експерт Ангел Борисов проговори за инцидента с МиГ-29 в Черно море. Той разкри и вероятната причина, довела до трагедията край Шабла по време на учението "Шабла 21".


Пилотът е 47-годишният майор Валентин Терзиев, който все още е в неизвестност. Продължава издирвателната акция. Към този момент са открити отломки от машината и спасителната жилетка на пилота.


"Разследвайки общата ситуация на учението, неговото провеждане, пускане на светлинната цел от друг самолет, забелязваме увеличена вертикална скорост, това е вид отклонение. Това е изненадало пилота, той е бил принуден да направи рязка маневра, за да се прицели отново, а това не е шега в морски условия над морска повърхност", сподели Ангел Борисов в студиото на bTV, цитиран от БЛИЦ.


Той добави, че машината е трябвало да достигне безопасна височина от 200-300 метра, в противен случай тя просто ще се забие във водната повърхност.


"За мен това е основната версия и отива на окончателна. Вероятната причина ще бъде нещо подобно, тъй като пилотът не е катапултирал и не се е обадил на ръководител полети. При катапулт се изхвърля сигнално устройство и свeтлина, тези неща липсват. А спасителната жилетка говори, че са се разхвърчали парчетата", категоричен е експертът. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.