Ексклузивно! Възраждане": Докладът за ТЕЦ "Марица-изток" трябва да бъде готов до 10 дни! (ВИДЕО)

https://mreja.bg/novini/ekskluzivno-vazrazhdane-dokladat-za-tec-marica-iztok-tryabva-da-bade-gotov-do-10-dni-video/142899 Mreja.bg
Ексклузивно! Възраждане": Докладът за ТЕЦ "Марица-изток" трябва да бъде готов до 10 дни! (ВИДЕО)

“Докладът за бъдещето на ТЕЦ "Марица-изток" трябва да бъде готов до 10 дни”. Това заяви народният представител Искра Михайлова в кулоарите на парламента, след като депутатите задължиха правителството да предостави доклад относно бъдещето на ТЕЦ “Марица- изток”.

 

"Остава неяснота какво се случва по няколко параграфа. Едното е отпусната помощ от 250 млн. лева годишно за подкрепа на "Мини Марица-изток". Второто е споразумението със синдикатите, което беше подписано след бурните протести със синдикатите през октомври месец миналата година, по което се оказва, че вече текат разговори, които нарушават това споразумение. Третата точка, по която искаме информация в този доклад, е по проектите на решение, приети от Народното събрание, за които не сме информирани как се прилагат при преговорите с Европейската комисия", обясни Михайлова.

Според нея голямото мнозинство, с което бе прието решението, се дължи на предизборната обстановка. 

 

"Изключително сме притеснени за бъдещето на комплекса. Смятаме, че изключително много неща се премълчават. Смятаме, че има дадени обещания към заетите в "Марица-изток" по отношение компенсации, ранно пенсиониране, съкращения и куп социални въпроси", каза още тя. 

 

Докладът трябва да бъде предоставен в срок от 10 дни след приемането на решението от парламента.

 

Какво още казаха от “Възраждане”, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.