Ексклузивно! “Възраждане” алармира: За да влезе България в еврозоната, се манипулират данните на НСИ! (ВИДЕО)

Не съм сигурен, че Асен Василев е истински привърженик на еврозоната, заяви Димо Дренчев в отговор на въпрос на журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева

https://mreja.bg/novini/ekskluzivno-vazrazhdane-alarmira-za-da-vleze-balgariya-v-evrozonata-se-manipulirat-dannite-na-nsi-video/130381 Mreja.bg
Ексклузивно! “Възраждане” алармира: За да влезе България в еврозоната, се манипулират данните на НСИ! (ВИДЕО)

Не съм сигурен, че Асен Василев е истински привърженик на еврозоната, заяви Димо Дренчев в отговор на въпрос на журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева

“Прави се опит да се повтори един гръцки сценарий в България”. Това заяви Димо Дренчев от „Възраждане“ пред журналисти в кулоарите на парламента.

 

“Няма да се допусне никаква манипулация на данните. Не съм сигурен, че Асен Василев е истински привърженик на еврозоната. По време на неговото министерстване няма да влезем там. 1 януари 2025 г. е абсолютно отпаднала. Най-рано според мен, ще отидем в края на следващата година. Нашите притеснения са, че България може да бъде приета, без да е готова за това.” Това заяви Димо Дренчев, в отговор на въпрос на журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева, дали именно спекулациите с критериите са причината Асен Василев да отнесе критики като финансов министър, както от чужди, така и от свои.

България ще бъде приета в нарушение на критериите, това ни притеснява. В Евростат са знаели, че Гърция е подала неверни данни. 8 г. по-късно Гърция фалира, ние не искаме това да е съдбата на България“, каза още Дренчев.

 

„Те са свободни да правят каквото пожелаят, отговори Димо Дренчев на въпрос как ще коментират изказването на отцепилите се депутати от „Възраждане“ да създадат нов политически проект.

 

Припомняме, че по-рано Николай Дренчев заяви, че „това, което виждаме е необходимостта от една нова патриотична формация, която обаче е с човешко лице“, добави той и уточни, че най-вероятно ще се явят на първите избори, които предстоят, но те не са съществени и важни за тях. Основният фокус е да създадем организацията, да я структурираме, да съберем хората.“

 

През февруари след избора на председател на Столичния общински съвет четирима общинските съветници бяха изключени от „Възраждане“. След това парламентарната група на „Възраждане“ изключи и трима депутати, защото от софийската организация на партията поискаха политическа отговорност от народните представители, които са номинирали тези представители в листата за общински съветници в София.

 

Какво още казаха от “Възраждане”, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.