Ексклузивно! Шестимата отцепници от парламентарната група на “Величие” с извънреден брифинг след напускането си! (ВИДЕО)

Те обаче не можаха да отговорят на повечето журналистически въпроси

https://mreja.bg/novini/ekskluzivno-shestimata-otcepnici-ot-parlamentarnata-grupa-na-velichie-s-izvanreden-brifing-sled-napuskaneto-si-video-2/137535 Mreja.bg
Ексклузивно! Шестимата отцепници от парламентарната група на “Величие” с извънреден брифинг след напускането си! (ВИДЕО)

Те обаче не можаха да отговорят на повечето журналистически въпроси

“Причината за напускането ни на парламентарната група на "Величие" е загубено доверие от наша страна в лицето на ръководството на парламентарната група”. Това заяви по време на брифинг в парламента Красимира Катинчарова, народен представител от 27-ми МИР Стара Загора. 

 

Депутатите, подали заявления, са Красимира Катинчарова, Юлиана Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова, Росица Калинова. С напускането им парламентарната група падна под 0 души и престана да съществува.

“Няколко са основните проблеми, които образуваха това напрежение и породиха това недоверие”, каза тя. Сред тях Катинчарова изтъкна факта, че са научили от медиите, че им били предлагани празни чекове.

 

“Уверявам ви това не се е случвало на никой от нас, заяви депутатът. Друг проблем бил липсата на яснота в парламентарната група, включително по ключови гласувания, каквото бе това за проектокабинета "Желязков", също породило недоверие. Последвалото гласуване на временната комисия за правилника по указание на ръководството допълнително нагнети напрежението сред членовете на парламентарната група”, добави Катинчарова.

 

Като проблем тя открои и липсата на позиция от страна на ръководството по ключови точки, които са част от основните им ангажименти и акценти от програмата, с което много са разочаровали избирателите си. 

 

“Ето защо ние решихме да предприемем този ход”, заяви Катинчарова. 

 

Въпреки изявленията си обаче, отцепилите се народни представители не успяха да отговорят по същество на повечето журналистически въпроси. Те не можаха да обяснят и каква е ролята им в 50-ия парламент, особено от гледна точка на предходните им изявления, в които те изрично посочиха, че не възнамеряват да се занимават с реално законодателство.

 

Как протече брифингът на депутатите, напуснали парламентарната група на “Величие”, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.