Ексклузивно! Костадинов: Най-хубавото е, че отиваме на избори, остава само да разберем кога!

ПП-ДБ се оказаха жалки неможачи, възмути се лидерът на “Възраждане”

https://mreja.bg/novini/ekskluzivno-kostadinov-nay-hubavoto-e-che-otivame-na-izbori-ostava-samo-da-razberem-koga-2/130450 Mreja.bg
Ексклузивно! Костадинов: Най-хубавото е, че отиваме на избори, остава само да разберем кога!

ПП-ДБ се оказаха жалки неможачи, възмути се лидерът на “Възраждане”

Все още има теоретична възможност изборите да бъдат „две в едно“, всичко е в ръцете на президента, заяви председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов в кулоарите на парламента.

 

"Най-хубавото е, че отиваме на избори, единственото, което остава да разберем е кога точно ще бъдат тези избори", добави той.

 

Костадинов определи като „лоша новина“, че не се знае как точно ще бъде съставен служебният кабинет.

 

Това е една от бомбите, заложени в управлението на България по принцип оттук насетне от страна на „големите конституционни специалисти“ от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП – ДБ), коментира лидерът на „Възраждане“.

 

"Задачата на Румен Радев никак не е лесна в конкретния случай", допълни Костадин Костадинов.

 

Според него най-големият проблем е, че се оказваме в „абсолютно безпрецедентна ситуация“, в която ще имаме правителство, което няма да носи абсолютно никаква политическа отговорност.

 

Според него, първоначалната идея да се удължи мандатът на работата на Народното събрание, докато има служебен кабинет, с идеята да се контролира служебният кабинет, да се изземат правомощия на българския президент като институция, за да не може той да съсредоточава прекалено много власт, е стигнала дотам, че „създадохме една хипертрофирана институция, в която ще имаме един човек, който ще контролира цялата държава и няма да се отчита пред никой“, коментира Костадинов.

 

Самият факт, че стигнахме до такава безумна ситуация, е наистина показателен. Достигнахме дъното на българската държавност“, допълни Костадинов.

 

„Когато седнеш да делиш мед с мечката накрая си изяден заедно с меда - ето това се случи с ПП-ДБ, защото са жалки неможачи“, каза още Костадин Костадинов.

 

Какво още каза лидерът на “Възраждане”, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.