Ексклузивно!  ИТН: Категорично трябва да има вендинг машини за лекарства! (ВИДЕО)

https://mreja.bg/novini/ekskluzivno-itn-kategorichno-tryabva-da-ima-vending-mashini-za-lekarstva-video/142905 Mreja.bg
Ексклузивно!  ИТН: Категорично трябва да има вендинг машини за лекарства! (ВИДЕО)

“Категорично трябва да ги има вендинг машини! В голяма част от селата няма никакви аптеки. В половината областни центрове няма денонощна аптека, така че никой не може да си купи най-обикновените лекарства.”

 

 Това заяви народният представители Андрей Чорбанов в кулоарите на парламента относно приетия на първо четене законопроект, който предвижда поставянето на вендинг машини с лекарства в населените места.

"В тези вендинг машини ще бъдат поставени само лекарства, които са без лекарско предписание. Това са лекарства, които дори малолетните ви деца могат да купят от аптеките", обясни Чорбанов. 

 

И продължи: "Тези лекарства и в момента не подлежат на контрол в смисъла, който се влага от фармацевтите". 

 

Той бе категоричен, че няма как във вендинг машините да се продават лекарства, за които се изисква лекарско предписание. По думите му машините ще подлежат на същия лицензионен режим, на какъвто са аптеките. 

 

От ИТН смятат, че и без машините, се извършват нарушения при продажбата на медикаменти у нас, като по думите на Чорбанов цените на лекарствата са завишени.

 

Какво още казаха от партията на Слави Трифонов, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.