Ексклузивно! Главчев: Вземаме мерки да няма манипулации на вота и на хартия, и на машина! (ВИДЕО)

https://mreja.bg/novini/ekskluzivno-glavchev-vzemame-merki-da-nyama-manipulacii-na-vota-i-na-hartiya-i-na-mashina-video/144307 Mreja.bg
Ексклузивно! Главчев: Вземаме мерки да няма манипулации на вота и на хартия, и на машина! (ВИДЕО)

"Вземаме мерки да се подобри организацията на изборите, с оглед на това да не се изкривява вотът, както на хартия, защото се говори за купуване на гласове основно на хартия, така сме насочили мерките си да няма манипулации и на машините".

 

Това заяви премиерът Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание по повод организацията на предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори.

"Основната ни задача е организирането на честни, свободни и прозрачни избори. По сега действащото законодателство изборите се провеждат по два начина – с хартия и с машини. Нашите усилия, на служебното правителство и на колегите министри, които се занимават пряко с изборите, са да се проведат по същия начин, по който се проведоха последните. Там нямаше никакви забележки", каза Димитър Главчев. 

 

Служебният премиер коментира и темата за българо-турската граница.

 

"Цялото преградно съоръжение на българо-турската граница е на мястото си", заяви той.

 

Главчев, заедно с министъра на отбраната Атанас Запрянов, министъра на вътрешните работи Атанас Илков, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и директора на „Гранична полиция” главен комисар Антон Златанов, извърши проверка на граничната ограда.

 

"В понеделник, по въздух и по земя, извършихме проверка и се оказа, че цялата ограда си е на място – ако има компрометирани участъци, те се възстановяват в рамките на 24 часа. По цялото протежение има едно място от 50 метра при река Тунджа. Там се компенсира с патрули, всичко е наред", каза Главчев.

 

"С оглед на развитията на събитията в Близкия изток и мигрантския натиск ще бъдат взети допълнителни мерки за увеличаване на видеонаблюдението по границата с Турция и хората, които патрулират, както и превозните средства", добави премиерът.

 

Какво още каза Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

1 Коментара

📌 You have 1 email № 457. Read > https://telegra.ph/Go-to-your-personal-cabinet-08-25?hs=e381ff4cdd28be285a7a8d1a33668a94& 📌

6 days before

xt4ena

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.