Ексклузивно! Борисов: След 8-ми март се разбираме за коалиционното споразумение, ако не – на избори! (ВИДЕО)

Борисов предложи на ПП-ДБ да си намерят, ако решат, отнякъде другаде подкрепата на 69 депутати

https://mreja.bg/novini/ekskluzivno-borisov-sled-8-mi-mart-se-razbirame-za-koalicionnoto-sporazumenie-ako-ne-na-izbori-video/128527 Mreja.bg
Ексклузивно! Борисов: След 8-ми март се разбираме за коалиционното споразумение, ако не – на избори! (ВИДЕО)

Борисов предложи на ПП-ДБ да си намерят, ако решат, отнякъде другаде подкрепата на 69 депутати

ГЕРБ ще извърви пътя – на 5 март коалиционното споразумение ще бъде представено на партията, а на шести – ден по късно, и на ПП-ДБ. Документът ще бъде представен и на срещата на Европейската народна партия в Букурещ.

 

„И на 8 март се разбираме, ако може. Ако не – гласуваме оставката на Денков и отиваме на избори“. Това заяви кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

„Наблюдавам ги колегите – те вече са в предизборна кампания. Да им кажа, че мен съвсем не ме интересува как ще се казва някаква партия. Ние сме партия за „европейско развитие на България“, а Европа работи с коалиционни споразумения. Не със сглобки, не със снадки, не със сварки… Затова ние ще проявим хладнокръвие и ще извървим пътя на европейските солидни партии“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

 

До 8 март Николай Денков и Мария Габриел трябва да са готови и с оценките на отделните министри.

 

„Ако сме се разбрали, вървим напред. Ако не сме се разбрали – гласуваме оставката на Денков и отиваме на избори. Така както те са казали на 5 стр. в меморандума. Търпеливо се опитваме да преглътнем предизборната им кампания и квалификациите. Защото като си отворим устата за всичко, ще стане доста грозно“, каза още Борисов.

 

Той каза в прав текст, че се използва парламентът и парламентарните комисии за предизборна кампания. Борисов отново разкритикува военния министър Тодор Тагарев, че не е свършил и 20% от работата си.

 

„Ние сме му помогнали във всичко. Не могат да ме убедят, че са свършили работа. А ако мислят, че са свършили – 69 депутата да си намерят от друго място“, каза той.

 

Какво още каза лидерът на ГЕРБ, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.