Джавид и Меркел с критики към Тръмп след призива му да си ходят конгресменки

https://mreja.bg/novini/dzhavid-i-merkel-s-kritiki-kam-tramp-sled-priziva-mu-da-si-hodyat-kongresmenki/85574 Mreja.bg
Джавид и Меркел с критики към Тръмп след призива му да си ходят конгресменки


Британският вътрешен министър Саджид Джавид призова днес обществените личности да използват по-умерен език, за да не допринасят за разделенията, предаде Франс прес. Призивът Джавид отправи в своя реч, посветена на борбата с екстремизма.

Вътрешният министър заяви, че когато е бил дете и на него са му казвали да се връща в страната, от която произхожда.

Изказването на Джавид е във връзка с думите на американския президент Доналд Тръмп, призовал четири конгресменки от малцинствата от Демократическата партия да се върнат в страните, от които произхождат. Джавид заяви, че подобни призиви са напълно неприемливи в една модерна демокрация, отбелязва Ройтерс.

Германският канцлер Ангел Меркел разкритикува днес изказването на президента Доналд Тръмп по отношение на конгресменките от Демократическата партия, предаде Асошиейтед прес. Според Меркел думите на Тръмп влизат в противоречие с това, което тя възприема като силата на Америка.

" Хора, дошли от най-различни страни, са допринесли за силата на американския народ, тъй че това са думи, които в голяма степен противоречат на силата на Америка", каза Меркел. Тя изрази солидарността си с конгресменките и се дистанцира от изказването на Тръмп.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.