Двама "бели хакери" от Велико Търново сред най-добрите в Европа

https://mreja.bg/novini/dvama-beli-hakeri-ot-veliko-tarnovo-sred-nay-dobrite-v-evropa/86001 Mreja.bg
Двама "бели хакери" от Велико Търново сред най-добрите в Европа


Двама компютърни специалисти, родени във Велико Търново, се оказват сред най-добрите т.нар. "бели хакери" в Европа. Покрай темата за хакването на базата данни на Националната агенция за приходите темата с уменията на IT специалистите е особено актуална.

Stackoverflow е най-популярният сайт, където програмистите от целия свят споделят опит и се формират и критeрии за оценка на уменията на представителите в бранша. В класацията на сайта на седмо място е поставен търновецът Божидар Бацов. Той е специалист с познания по множество езици за програмиране – Unix, Emacs, Perl, Ruby, информира "Борба".

В момента работи в „Топтал“ – фирма, занимаваща се с подбор на IT кадри, и се смята, че изкарва поне по 15 хил. лв. месечно. Десети пък е Петър Минчев, който още като ученик печели множество олимпиади по математика. В момента той е java програмист. Сайтът поставя на първо място Дарин Димитров, който изпреварва местните момчета с много малко точки, които са дадени за професионалните умения на всички класирани. Дарин е мистериозна личност и е на IV място в класацията на stackoverflow, но за света. Специалист по Майкрософт и MVP. За него се знае само, че живее в просторна къща в столичния квартал „Бояна“. Понастоящем работи за „Прогрес-Телерик“.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.